'Örebro biedt kansen voor bedrijven in het Noorden'

Zo'n honderd ondernemers volgen een programma in de Zweedse plaats (Rechten: RTV Drenthe / Marjolein Knol)
Zo'n honderd ondernemers volgen een programma in de Zweedse plaats (Rechten: RTV Drenthe / Marjolein Knol)
EELDE/ÖREBRO - Ondernemers en bestuurders uit Noord-Nederland zijn vandaag in het Zweedse Örebro om contacten te leggen met het bedrijfsleven in de regio.
Door een nieuwe lijndienst tussen vliegveld Eelde en Örebro Airport van Nordica Air zijn er mogelijk interessante nieuwe mogelijkheden voor ondernemers in beide gebieden.
"We willen kijken welke kansen er zijn in dit gebied. Örebro heeft meer dan 100.000 inwoners, dus er zit best wel potentie in. En we gaan kijken welke sectoren we hier kunnen koppelen aan onze eigen bedrijven", zegt directeur Evert-Jan Schouwstra van World Trade Center Noord-Nederland.
Lees meer: Zweeds vliegveld wil toeristen uit Noord-Nederland lokken via vliegveld Eelde
Monique Clarisse van vliegveld Eelde hoopt ook op sterke banden tussen ondernemers in beide gebieden. "De lijn moet gevuld worden. We hebben de lijn naar Kopenhagen en we zitten nu in Örebro, dat is met een korte verbinding mogelijk gemaakt. Nu moeten we de stoelen gevuld krijgen met mensen die zakenrelaties leggen, maar ook met toeristen."

Ook voor toeristen

Volgens Clarisse is het gebied geschikt voor mensen die graag van de natuur genieten. "Het is een hele mooie regio. Je hebt prachtige skigebieden, maar je kunt hier bijvoorbeeld ook goed vissen."
Toeristen of ondernemers die een tocht naar Örebro zien zitten, moeten wel via Kopenhagen reizen. Daar wordt een tussenstop gemaakt. Vervolgens gaat het vliegtuig verder naar Örebro Airport.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.