Taxichauffeuse uit Odoorn krijgt werkstraf voor keren op N33

De veroordeelde vrouw keerde op de N33 (Rechten: pixabay.com)
De veroordeelde vrouw keerde op de N33 (Rechten: pixabay.com)
ODOORN - Een 53-jarige vrouw uit Odoorn heeft voor het veroorzaken van een ongeluk op de N33 zestig uur werkstraf gekregen.
Tegen haar was twee weken geleden een werkstraf van 160 uur geëist. De rechters hielden er rekening mee dat de vrouw al 31 jaar schadevrij rijdt, tot nu toe geen strafblad had en contact op heeft genomen met de slachtoffers.


Keren op de weg

De vrouw reed op Tweede Kerstdag als taxichauffeuse op de N33 bij Zuidbroek. Ze reed verkeerd en draaide op de weg. Hierbij zag ze een aankomende auto over het hoofd. Ze botste op de wagen met daarin een 61-jarige bestuurster uit Nieuw-Beerta en haar 39-jarige zoon. Beide auto’s belandden in de sloot. De zoon liep een gebroken arm op. Zijn moeder had gekneusde ribben.


Rijontzegging

Naast de werkstraf heeft de vrouw uit Odoorn een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd gekregen. Ze hoeft haar rijbewijs niet in te leveren, mits ze de komende twee jaar niet opnieuw een dergelijke verkeersfout maakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.