Theater Hofpoort wil extra geld van Coevorden

COEVORDEN - Het gemeentebestuur van Coevorden wil het succesvolle theater Hofpoort extra subsidie geven. Er is nu maar één betaalde kracht aan het werk: directeur Saskia Eisen. Zij kan het werk nauwelijks aan.
Hofpoort is gevestigd in de Hof van Coevorden en maakt gebruik van de raadszaal. Bij voorstellingen worden de tafels en stoelen verwijderd en wordt de zaal tot een knusse ruimte omgetoverd.

'Minder kwetsbaar'

En dat gebeurt steeds vaker. Bij de start in 2010 werd nog gedacht aan jaarlijks 24 voorstellingen, maar inmiddels is er vrijwel elk weekend wel iets te doen. "Het loopt ontzettend goed en juist daarom hebben we extra budget nodig", legt Eisen uit. "We kunnen straks een extra kracht inhuren en dat maakt ons minder kwetsbaar. Bovendien is er veel werk te doen."

Groot draagvlak

Hofpoort heeft ruim 28.000 euro extra gevraagd bovenop het budget van 73.000 euro. De raad moet nog goedkeuring geven, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit. Want het theater heeft een groot draagvlak.

'Theater is belangrijk'

Wethouder Jeroen Huizing noemt het hebben van een theater belangrijk voor het vestigingsklimaat. Dinsdagavond praat de gemeenteraad over het extra geld voor Hofpoort.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.