DOS'46 kansloos in Koog aan de Zaan

Menno Russchen scoorde zevenmaal (archieffoto Herry Borrink)
KORFBAL - DOS'46 heeft de eerste uitwedstrijd van het nieuwe Korfbal League-seizoen met duidelijke cijfers verloren. Op bezoek bij KZ/Hiltex gingen de Nijeveners met 32-27 onderuit. Bij rust was het al 16-9 voor de Koogers.
DOS'46 startte in dezelfde opstelling als een week eerder in de gewonnen thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AW.DTV. Tot 3-3 ging het gelijk op in de nieuwe topsporthal van KZ, maar daarna nam de thuisploeg steeds verder afstand van de Nijeveners. Via 10-6 werd een 16-9 ruststand bereikt.
De ploeg van Daniël Hulzebosch leek in het begin van de tweede helft iets van de achterstand te kunnen goedmaken, maar moest vervolgens toezien hoe KZ uitliep naar 28-17. In de resterende tien minuten zuivere speeltijd slaagde DOS'46 er in om de stand wat draaglijker te maken: 32-27.
Topscorer aan de kant van DOS'46 was Menno Russchen. Hij wist zevenmaal de korf te vinden. Volgend weekend speelt DOS'46 de thuiswedstrijd tegen landskampioen TOP uit Sassenheim.