Frits Alberts: Als het niet spannend is, dut ik in

EXLOO - Wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn is genomineerd als Drents Politicus van het Jaar 2016 samen met wethouder Mirjam Pauwels van De Wolden en Statenlid Ko Vester.

De jury van de verkiezing roemt de CDA'er vanwege zijn sociaal-maatschappelijke beleid.

Regenboogmodel
Alberts bedacht samen met zijn team het regenboogmodel, waarbij inzichtelijk werd hoe het sociale vangnet zich in lagen (kleuren van de regenboog) om mensen heen vormt. Met sociale teams probeert hij de inwoners van de gemeente te bereiken op een laagdrempelige manier, dicht bij de mensen.

Bakfietskampioen
In zijn kantoor hangt naast het regenboogmodel zijn kampioenstrui van het Open Nederlands Kampioenschap bakfietsen. Hij won in de strijd van oud-burgemeester Marco Out. Dat hij van de fanatieke wielrenner Out won, laat volgens Alberts zien dat hij 'een vechter' is.

Directeur Hans de Lang van SportDrenthe bevestigt de sportersmentaliteit van Alberts: "Hij is steeds bereid de lat een stukje hoger te leggen." Maar als het saai wordt, dan dwalen de gedachten van Frits Alberts af: "Dan dut ik in."

Stemmen voor de Publieksprijs
De jury bepaalt uiteindelijk wie met de titel naar huis gaat. Maar er is dit keer voor het eerst ook een Publieksprijs. Daarbij kan het publiek zijn favoriete politicus kiezen. Stemmen kan tot woensdagmiddag 7 december 12 uur via de speciale website van Drents Politicus van het Jaar.

U kunt behalve op de genomineerden voor Drents Politicus van het Jaar ook stemmen op de Talenten van 2016. Dat zijn Statenlid Jordy Tuin, en de wethouders Jan Zwiers van Coevorden en Henk Kosters van Noordenveld.
Deel dit artikel: