Martin Drent: Aantrekken trainers is vaak nergens op gebaseerd

VOETBAL - De maand december staat weer voor de deur en dat is traditiegetrouw toch de maand waarin clubs de technische staf voor het volgend seizoen gaan samenstellen. Gaan we door met de huidige trainer of kiezen we voor een frisse wind. Martin Drent, trainer van DZOH, hoopt nog steeds op een club uit de hoofdklasse. Maar ondanks diverse sollicitaties kwam er weinig respons.
Bekijk hier:
Het is niet zo dat Drent het niet naar zijn zin heeft bij DZOH, maar de Emmenaar wil meer en vooral hogerop. "Als ik hogerop kan, dan laat DZOH me gaan. Maar de club weet ook dat ik het hier goed naar mijn zin heb. We hebben een talentvolle groep en er komt voldoende jeugd door met potentie, dus het is echt niet zo dat ik hier mijn ei niet kwijt kan. Integendeel, maar ik heb wel ambitie. Ik wil het diploma 'Coach Betaald Voetbal' halen en dan moet je op hoog niveau werken."

"Een club als FC Groningen weet echt niet hoe ik als trainer ben"

Drent zit niet achterover te wachten tot clubs hem gaan bellen. Hij neemt voldoende initiatief. "Ik solliciteer wel, maar er komt weinig respons. Het blijkt heel moeilijk om aangenomen te worden bij een club als ACV heb ik gemerkt. Maar ik weet ook niet hoe het gaat. Een club als FC Groningen weet ook echt niet hoe ik als trainer ben, om het simpele feit dat ik niet binnen die club werkzaam ben."
"Ik weet zeker dat ik op hoger niveau ook succesvol kan zijn"
Gefrustreerd is hij niet, maar de oud-spits van FC Groningen en FC Emmen vindt het vooral jammer dat clubs zich niet verdiepen. "Het is toch vaak 'ons kent ons'. En natuurlijk is dat hier bij DZOH ook zo. Ze vonden me een aardige kerel toen ik hier zes seizoenen geleden nog speelde. Daarom had ik hier een streepje voor. Ze hebben echt niet gekeken naar mijn kwaliteit als trainer. Eigenlijk is dat nergens op gebaseerd. Dat vind ik wel jammer aan de voetballerij, want ik weet zeker dat ik de kwaliteit heb om ook op hoger niveau succesvol te zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.