Stelling: Er zijn zo veel politieke partijen dat ik niet meer weet op welke ik moet stemmen

ASSEN - Volgend jaar maart is het weer zover: dan mag u naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Maar er lijkt een wildgroei te zijn aan politieke partijen. Gisteren werd bekend dat het uit de PvdA-fractie gestapte Tweede Kamerlid Jacques Monasch een eigen partij begint. Met Nieuwe Wegen wil Monasch het streven naar een sociale economie combineren met een strenger immigratiebeleid en oog voor onze normen en waarden.

Een ander voorbeeld: de Brabantse ondernemer en zanger Johan Vlemmix gaat ook meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, zo meldt hij op Twitter. Vlemmix presenteert volgende week het programma van de Partij van de Toekomst (PvdT).

No Surrender-voorman Henk Kuipers gaat het ook proberen in de landelijke politiek, met zijn partij Rechtdoor. Een van de belangrijkste speerpunten van Rechtdoor is het terugbrengen van de zorgsector naar 'normale proporties'.

En dan is er natuurlijk ook DENK, een partij die afgelopen tijd veel in het nieuws is. De mensen achter die partij vinden dat onze maatschappij de afgelopen jaren is verhard en 'verrechtst' en daar willen ze iets aan doen.

Wat vindt u van de komst van alsmaar nieuwe partijen: is het fijn om veel keuze te hebben of ziet u door de bomen het bos niet meer?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.nl/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: Een verbod is niet nodig, want ik app toch niet achter het stuur. Bijna 41 procent was het met die stelling eens en 59 procent was het oneens met de stelling. In totaal brachten 1479 mensen een stem uit.
Meer over dit onderwerp:
Stelling
Deel dit artikel: