Meppeler verdacht van poging doodslag in discotheek

ASSEN/MEPPEL - Een 40-jarige man die in augustus werd opgepakt na een ruzie in discotheek Lord Nelson in Meppel, wordt verdacht van poging tot doodslag.

Dat bleek vandaag in de rechtbank in Assen.

De Meppeler werd in de vroege ochtend van 21 augustus aangehouden vanwege een steekincident. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem ervan dat hij een 19-jarige man met een stuk glas in de hals heeft gestoken. Het had weinig gescheeld of het slachtoffer had het niet overleefd, merkte de officier van justitie op.

Ruzie
De verdachte en het slachtoffer kregen die nacht ruzie. Na wat duw-en-trekwerk zou de 40-jarige Meppeler met het glas hebben gestoken. Volgens zijn advocaat gebeurde dat niet bewust, maar terwijl hij de 19-jarige man probeerde weg te duwen.

De zaak werd vandaag niet inhoudelijk behandeld, omdat de advocaat van de Meppeler eerst nog vier getuigen mag horen bij de rechter-commissaris. De rechtbank voegde daar zelf nog een vijfde getuige aan toe die ze nog een keer wil laten horen.

Hulpverlener
Zowel de advocaat als de officier van justitie spreken van een ‘atypische verdachte’. “Mijn cliënt is niet eerder met justitie in aanraking geweest”, aldus advocaat Chris Pittau. Hij vroeg de rechtbank de man, die inmiddels honderd dagen in voorarrest zit, vrij te laten. “Dat heeft ook te maken met zijn bijzondere werk. Hij zit in de gevangenis als het ware tussen zijn eigen doelgroep”, aldus Pittau. Over het beroep van zijn cliënt wilde Pittau alleen kwijt dat de man hulpverlener is.

Volgens hem waren beide mannen dronken tijdens het steekincident. “Mijn cliënt weet er niks meer van.”

Excuses
De rechtbank bepaalde dat hij toch vast moet blijven zitten vanwege de ernst van de zaak. Toen de Meppeler zelf even het woord kreeg in de rechtszaal, bood hij als eerste zijn excuses aan aan het slachtoffer. “Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd”, voegde hij eraan toe.

Wanneer de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelt, is nog niet bekend
Deel dit artikel: