Zorg voor cliënten van failliet zorgcentrum Wittelte gered

WITTELTE - De zorg voor 52 cliënten van het failliete Zorg en Therapie Centrum Wittelte is voorlopig gered.

Dat laat curator Paul van Boven weten. De curator zoekt samen met de zorginstelling Promens Care naar een permanente oplossing voor de cliënten van het centrum in Wittelte. De zorginstelling werd eerder deze maand failliet verklaard.

"Bij faillissementen komt het bedrijf stil te liggen, maar dat kan niet bij een zorgverlener. We hebben overleg gepleegd met het zorgkantoor, betrokken gemeenten en zorgverzekeraars en zijn tot een tijdelijke oplossing gekomen", zegt Van Boven.

Personeel
Ook voor het personeel wordt naar een oplossing gezocht. De 66 personeelsleden kunnen bij Promens Care aangeven of zij belangstelling hebben voor de instelling te werken. Bij een vacature die direct te maken heeft met de cliënten in Wittelte, wordt er eerst gekeken of de oud-werknemers van het failliete zorg- en therapiecentrum belangstelling hebben.

Verschil van inzicht
Het zorg- en therapiecentrum kwam in de problemen toen er een verschil van inzicht ontstond met zorgkantoor Zilveren Kruis/Achmea. Toen heeft het zorgkantoor de samenwerking opgezegd en daardoor kwam de geldstroom voor het centrum in Wittelte stil te liggen.
Deel dit artikel: