Is de wolf terug in Drenthe?

WACHTUM - Maarten Kluitenberg kon zijn ogen niet geloven vanochtend. Hij reed zijn dagelijkse route als medicijnbezorger met zijn busje richting Wachtum. En daar deed hij mogelijk een bijzondere ontdekking.

Maarten stond oog in oog met een 'wolfachtig beest'. Hij bedacht zich niet en maakte meteen een foto. Daarna zag hij het beest richting Zwinderen rennen.

Krullende staart
Of Maarten daadwerkelijk een wolf zag, is niet duidelijk. Wolvenexpert Roel Korbee kan aan de hand van de foto geen duidelijke conclusies trekken: "Het is altijd lastig om via een foto in te schatten of het echt om een wolf gaat. De staart van deze 'wolfachtige' lijkt iets meer krullend, terwijl de staart van een wolf normaal gesproken gewoon recht naar beneden staat."

Wolfshond
"Wat ik opvallend vind is de krul in de staart en veel wit rond de bek", zegt Maurice La Haye van Wolven in Nederland. "Dit pleit meestal niet voor een wolf." Zijn collega vindt het, vanwege de grote oren, meer op een wolfshond lijken.

Het is dus nog onduidelijk of het in dit geval om een wolf gaat. Weet u wat voor dier het is, of heeft u het beest ook gezien? Laat het ons dan weten per e-mail: website@rtvdrenthe.nl.
Deel dit artikel: