Komt Monte Christo nog in oude disco Klazienaveen?

KLAZIENAVEEN - Woningcorporatie Domesta heeft de subsidieaanvraag van een ton voor de verbouwing van een pand in Klazienaveen bevroren. De oude disco Le Barrage zou afgelopen jaar worden verbouwd en in gebruik worden genomen door Monte Christo B.V. Dit bedrijf kwam vorige week in opspraak wegens vermoedens van fraude met zorggeld en onbetaalde rekeningen.

In het pand van Domesta aan de Langestraat zou onder meer een sportschool komen en een leerwerkbedrijf op het gebied van techniek. Mensen tussen de 18 en 27 jaar zouden worden begeleid richting opleiding of werk.

Weinig activiteit
Maar buurman Kees Stalman bespeurt weinig activiteit. "Af en toe zie je er wat. Een maand geleden zijn er een paar monteurs geweest. Die zijn er twee weken aan het werk geweest. Maar verder zie je er weinig. Ja, in het begin van het jaar hebben ze de boel geverfd", zegt de buurman.

Stalman heeft initiatiefnemer Henriëtte Bijen één keer ontmoet. "Dat was ruim een jaar geleden toen ze hier begonnen. Toen heeft ze zich netjes voorgesteld. Als er bedrijfsactiviteiten zouden plaatsvinden, dan zouden ze het aangeven en zou ze even langs komen. Maar verder heb ik haar nog niet weer gezien."

Nog in gesprek
Eigenaar Domesta geeft aan de mogelijkheden te onderzoeken voor het ontbinden van het contract.

Monte Christo geeft via advocaat Jeroen Sprangers de volgende reactie: "Monte Christo gaat nog in gesprek met Domesta dus daar kan ik nog niet op vooruit lopen"

Monte Christo geschrokken
En over de mogelijke fraude met zorggeld en onbetaalde rekeningen waarover RTV Drenthe vorige week berichtte zegt de advocaat van Monte Christo: "Mijn cliënte is erg geschrokken van de berichtgeving in de media en herkent zich niet in de gestelde feiten. Ze neemt de aantijgingen serieus en zal er alles aan doen om de onderste steen boven te krijgen. Mijn cliënte zal hiervoor experts inzetten."

De verwachting is dat er binnen twee weken meer duidelijkheid is over wat er gaat gebeuren met het pand in Klazienaveen.
Deel dit artikel: