The Spot in Erica niet op definitieve lijst carbidlocaties

ERICA - Voor café The Spot in Erica mag definitief geen carbid geschoten worden met oud en nieuw.

De gemeente Emmen heeft een definitieve lijst met 135 carbidlocaties bekendgemaakt. De straat voor het café staat daar niet tussen. In Erica zijn wel 9 andere locaties waar carbid geschoten mag worden.

Erica, Noordbarge en Westenesch
"Voor drie dorpskernen hebben de veranderingen grote gevolgen gehad, omdat hun favoriete locaties niet voldoen aan de juiste afstanden. In overleg met Westenesch en Noordbarge is een alternatieve locatie gevonden", laat de gemeente Emmen weten. "Met de organisatie van het carbidfeest van café The Spot in Erica is het niet gelukt een locatie te vinden, die aan hun wensen voldoet." De groep kan nog wel bezwaar maken tegen de definitieve lijst.

Protest
Carbidknallers uit Erica demonstreerden de laatste weken tegen het verbod op carbidschieten bij The Spot. Ze begonnen onder meer een petitie. Het 'Carbidteam' kreeg bijval van CDA Emmen. Die partij wilde dat burgemeester en wethouders een uitzondering op de Algemene Plaatselijke Verordening konden maken.

Op de definitieve lijst van de gemeente heeft Klazienaveen met 19 locaties de meeste plekken om carbid te schieten. De complete lijst met 135 locaties is hier te vinden.
Deel dit artikel: