Weerdinge ontslaat trainer Van Oosten

Weerdinge voorzitter Jan Busscher en Erwin van Oosten in betere tijden (Rechten: website vv Weerdinge)
Weerdinge voorzitter Jan Busscher en Erwin van Oosten in betere tijden (Rechten: website vv Weerdinge)
VOETBAL - vv Weerdinge heeft hoofdtrainer Erwin van Oosten per direct ontslagen. De oefenmeester, die bezig was aan zijn vierde seizoen bij de zondagvierdeklasser, kreeg die mededeling maandagavond van voorzitter Jan Busscher.
"Volgens het bestuur heeft de spelersgroep te weinig vertrouwen om met mij promotie naar de derde klasse af te dwingen", aldus Van Oosten.

Van Oosten had net vertrek aangekondigd

Het ontslag komt exact twee weken nadat Van Oosten aankondigde na dit seizoen, na vier jaar, te vertrekken bij vv Weerdinge. "Het is een opmerkelijke wending. Meer wil ik er eigenlijk niet op zeggen. Ik vind het vooral jammer dat ik niet de kans krijg om mijn klus af te maken", laat Van Oosten weten.

Afscheid nemen met promotie

Twee weken geleden was Van Oosten, ondanks zijn aankondiging, nog strijdbaar en van plan afscheid te nemen met de titel. "Bij Weerdinge heb ik het nog steeds uitstekend naar mijn zin en heb ik me perfect kunnen ontwikkelen. Daar ben ik de vereniging ontzettend dankbaar voor. Ik werk met een enthousiaste en goede groep jongens, maar desondanks heb ik besloten te vertrekken aan het einde van het seizoen. Na vier jaar is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Toch blijft onze ambitie volledig overeind staan. Zowel ik als de spelersgroep gaan vol voor promotie."

Vijf punten achterstand

Maar door de nederlaag tegen Sellingen, twee weken geleden en het gelijkspel van afgelopen zondag tegen DVC'59 staat Weerdinge inmiddels vijf punten achter koploper HOC. "Die prestaties zijn voor een groot deel te wijten aan de blessuregolf waar we de laatste weken mee te maken hebben. Van de 25 beschikbare spelers misten we er liefst tien", verklaart Van Oosten de resultaten.

We danken zijn jarenlange inzet

Weerdinge-voorzitter Jan Busscher laat weten dat de prestaties van de laatste weken de ambities die het team en ook de vereniging heeft in de weg staan. "Maar we willen wel benadrukken dat we Erwin zeer dankbaar zijn voor zijn enorme inzet in de afgelopen jaren."
Voor Van Oosten was Weerdinge overigens zijn eerste club als hoofdtrainer. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen in de vijfde klasse G.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.