Verdachten van vernielingen oude dierenpark vandaag voor de rechter

EMMEN - De zeven jongeren die verdacht worden van het aanrichten van vernielingen in het oude dierenpark in Emmen, staan vandaag voor de rechter.

Omdat het om minderjarige verdachten gaat, wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld.

Ravage
Een groep jongeren drong in het pinksterweekend de oude dierentuin binnen. Ze vernielden onder meer ramen en een toiletgebouw. Daarnaast werden tafels omgegooid en vernielden ze het veiligheidsglas van het oude berenverblijf.

Ook kunstenaar Ingo Leth werd gedupeerd. Hij had net zijn schilderijen naar zijn nieuwe atelier in het entreegebouw verhuisd. De jongeren vernielden vier van zijn kunstwerken.

Sociale media
Op sociale media verschenen filmpjes van de vernielingen. Op de videobeelden is onder meer te zien hoe een brandblusser tegen een ruit wordt gegooid.

Ook bij ouders brachten de vernielingen een hoop te weeg. Tientallen ouders gingen met hun kroost naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Daarnaast kreeg de politie tientallen tips en de hulp van een 'getergde burger'.

In totaal verhoorde de politie 22 jongeren in de leeftijd van 13 tot 22 jaar.

103.000 euro schade
De jongeren richtten in totaal voor 103.000 euro schade aan in het park. Omdat het park van de gemeente is, moet die dat betalen. Emmen wil de schade verhalen op de jonge vandalen. Daar wordt tijdens de rechtszaken ook naar gekeken.
Deel dit artikel: