Westerveld krijgt ondernemersfonds

DIEVER - De gemeenteraad van Westerveld heeft ingestemd met de oprichting van een ondernemersfonds. Met het geld in het fonds worden projecten 'van algemeen belang' gefinancierd.

Gisteravond stemde de raad in met het plan. Via de gemeentelijke belastingen moeten alle ondernemers, maar ook bijvoorbeeld dorpshuizen, musea en sportverenigingen meebetalen aan het fonds. Alleen boeren, ook ondernemers, hoeven geen bijdrage te doen.

Geld is voor leefbaarheidsprojecten
Het gaat om een bedrag van zo'n zeventig euro per ton onroerend goed. Volgens Jurgen Weenink van het ondernemersfonds geeft het budget hen de ruimte om te investeren in projecten die bijdragen aan een beter woon- en leefklimaat in Westerveld. 

Weenink: "Een goed voorbeeld is investeren in glasvezel. Maar ook dorpshuizen kunnen meeprofiteren, net als verenigingen. Het gaat wel om redelijk grote projecten".

Landbouw doet niet mee
Een echte organisatie is er nog niet. Zo moet er in het ondernemersfonds stemrecht komen voor de verschillende sectoren die meedoen. "We gaan nu kijken hoe we de organisatie gaan opzetten".

De landbouw doet niet mee. Volgens het ondernemersfonds is er voor gekozen om deze groep er in eerste instantie buiten het plan te houden om te voorkomen dat het plan voor het fonds van tevoren al zou sneuvelen. "We hopen dat ze er op een later tijdstip bij komen".
Deel dit artikel: