Veiling Hotel Braams levert ruim vijf ton op

GIETEN - De online veiling van Hotel Braams in Gieten heeft 535.000 euro opgebracht. Afgelopen januari werd het hotel uit 1617 failliet verklaard.

Tot vanmiddag 15.00 uur kon geboden worden op het hotel bij onlineveilingmeester.nl, maar omdat geïnteresseerden elkaar bleven overbieden duurde het uiteindelijk tot kwart voor vier voor de veiling sloot.

"Ik had gerekend op een bedrag van tussen de 500.000 en 600.000 euro", zegt curator Jan Maarten Pol. Op 6 december wordt bekend of de hoogste bieder het pand ook echt in handen krijgt. "We moeten natuurlijk weten of de hoogste bieder het geld heeft."

Inventaris te koop
Behalve het pand wordt ook de complete inventaris geveild. Naast horecameubilair en keukenapparatuur gaat het ook om antieke goederen als kroonluchters, zilveren bestek en servies. Deze veiling vindt plaats van vrijdag 2 december tot en met maandag 12 december.

Geïnteresseerde afgewezen
In augustus diende zich nog een koper aan voor het hotel. Zorginstelling Joy Living wilde in het achterste hotelgedeelte een begeleid wonen-project opzetten voor 24 mensen met autisme. De verkoop van het pand aan Joy Living zou een miljoen euro opgebracht hebben, maar de gemeente zag de plannen niet zitten.
Meer over dit onderwerp:
Gieten Hotel Braams Gemeente Aa en Hunze veiling
Deel dit artikel: