Asser Boys-trainer Wietze de Jong vindt het mooi geweest

Wietze de Jong
Wietze de Jong
VOETBAL - Wietze de Jong stopt als voetbaltrainer. Na 26 jaar aaneengesloten trainerschap vindt hij het mooi geweest. De Jong was drie jaar jeugdtrainer bij Rolder Boys en daarna in 23 jaar werkzaam als hoofdtrainer van slechts zes clubs. Zijn laatste club is dus Asser Boys, de club waarmee hij op dit moment koploper is in de 3e klasse C van het zondagvoetbal.
De Jong geldt als een trainer die langdurig werkzaam is bij een verening. In 23 seizoenen was hij twee seizoenen werkzaam bij Tynaarlo, drie jaar bij VAKO, zes bij Rolder Boys, acht bij Annen, twee bij Roden en nu voor het tweede jaar bij Asser Boys.
De Jong over zijn beslissing, die hij gisteravond deelde met zijn spelersgroep: "Ik werk nog steeds met veel plezier bij de club en de resultaten zijn fantastisch. Toch heb ik besloten om te stoppen. Na 26 jaar aaneengesloten trainerschap wil ik graag meer vrije tijd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.