Hendrik Oosting nieuwe trainer vv Emmen

Hendrik Oosting wordt de nieuwe trainer van vv Emmen
Hendrik Oosting wordt de nieuwe trainer van vv Emmen
VOETBAL - Hendrik Oosting wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van vv Emmen. De oud-trainer van Achilles 1894, ACV en WKE volgt bij de zondageersteklasser Nico Haak op die volgend seizoen naar vv Hoogeveen gaat.
De huidige nummer vijf van de zondag 1e klasse F en Oosting kwamen een contract voor de duur van één seizoen overeen. "We hebben Hendrik onlangs benaderd en hij was meteen enthousiast. Hij vindt Emmen een mooie club, met een talentvolle selectie". aldus vv Emmen-voorzitter Peter Bouws.
Oostings' laatste club als hoofdtrainer was zaterdaghoofdklasser ACV, waarmee hij in het seizoen 2013/2014 de tweede periodetitel won. Daarna werd hij technisch coördinator bij WKE, de club waar hij ooit als voetballer begon en het grootste gedeelte van zijn loopbaan als senior speelde. In de jeugd speelde Oosting ook lange tijd bij vv Emmen.

WKE

Na zijn actieve carrière werd Oosting in 2007 assistent-trainer van André Paus bij WKE. In 2009 won hij, in die functie, de algehele amateurtitel.

Achilles 1894

Het seizoen erop werd hij hoofdtrainer bij Achilles 1894 in Assen, waarmee hij in zijn eerste jaar promoveerde van de tweede- naar de eerste klasse. Het tweede seizoen in Assen was van korte duur. WKE wilde hem terughalen als hoofdtrainer en Oosting ging in op dat verzoek.

ACV

Na twee en een half jaar verliet Oosting WKE voor een andere club in Assen, ACV. Met de zaterdaghoofdklasser veroverde Oosting de tweede periodetitel, maar in de nacompetitie werd de club snel uitgeschakeld. Na één seizoen hield de Emmenaar het alweer voor gezien. Een gebrek aan sportieve ambities was de reden dat hij zijn contract niet verlengde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.