Stelling: Vuurwerk is leuk, mensen moeten niet zo zeuren

Kleurig vuurwerk in Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe/Persbureau Meter)
Kleurig vuurwerk in Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe/Persbureau Meter)
ASSEN - De decembermaand is begonnen; nog maar een paar weken en Drenthe gaat knallend het nieuwe jaar in. En heel Drenthe lijkt te knallen, want in onze provincie zijn geen vuurwerkvrije zones.
Uit
blijkt dat de Drentse gemeenten vuurwerkvrije zones niet nodig vinden om vuurwerkoverlast te beperken. Landelijk gezien doen 55 gemeenten dit wel.
Toch bleek een jaar eerder uit een enquête dat bijna de helft van de Drenten wel graag vuurwerkvrije zones wil hebben.
Het blijft een langlopende discussie tussen de liefhebbers van vuurwerk en de mensen die er juist last van hebben. Wat vindt u? Geniet u van de knallende lichtshow rond de jaarwisseling of mag vuurwerk wat u betreft wel verboden worden?
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.nl/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: Er moet meer geld naar defensie. 866 mensen brachten hun stem uit. Bijna 70 procent was het eens met de stelling. Ruim 30 procent stemde oneens.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.