Impresario SIVO legt zich niet neer bij einde van dansfestival

ODOORN - De genadeklap voor Dans- en Muziekfestival SIVO in Odoorn is hard aangekomen bij oud-voorzitter en impresario Geert Nijhof. Maar hij geeft de strijd voor een folkloristisch festival in Drenthe niet op.
Gisteren werd bekend dat het
voor SIVO, volgend jaar komt er geen nieuwe editie.

Boek sluiten

Geert Nijhof: "Ik ben een van de mensen die van begin af aan nauw betrokken is bij het SIVO en ik ben erg begaan met het lot van het festival en de folklore in Nederland. Als impresario heb ik gigantisch veel contact met de buitenlandse groepen. Dat boek moet ik sluiten, het archief opruimen en dat doet verschrikkelijk veel pijn." Volgens Nijhof wordt er vanuit alle hoeken van de wereld met ongeloof gereageerd op het bericht dat SIVO Odoorn niet meer bestaat.

Hulp van provincie?

De oud-voorzitter heeft een groot hart voor folklore en hoopt daarom op hulp van de provincie voor behoud van een folkloristisch festival voor Drenthe. "Eerder heeft de provincie al toegezegd een haalbaarheidsonderzoek te willen naar het voortbestaan van het dansfestival. Ik hoop dat dat onderzoek er alsnog komt."
"Het moet niet een voortzetting zijn van het oude SIVO, maar ik kijk naar alternatieve mogelijkheden voor een folklore-festival. Emmen zou daarin een centrale rol kunnen spelen. Daar zijn meer mensen, meer mogelijkheden en ook financieel is er meer mogelijk in samenwerking met ondernemers. Ik zie dit als uiterste redmiddel", aldus Geert Nijhof.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.