'Vluchten van Lelystad zijn van harte welkom in Eelde'

EELDE - "Op Groningen Airport Eelde staan de armen wagenwijd open voor de vluchten die voorlopig niet terecht kunnen op Lelystad Airport", zo reageert vliegveld-directeur Marco van de Kreeke.

Hij is erg te spreken over het voorstel van D66-Kamerlid Salima Belhaj om vluchten over te hevelen naar Eelde. Lelystad Airport is in beeld om vluchten op te vangen van Schiphol, waar het te druk dreigt te worden. Maar de opening van het nieuwe vliegveld in Lelystad loopt vertraging op.

Kamerlid Belhaj heeft staatssecretaris Dijksma gevraagd om vluchten over te hevelen naar Eelde. Volgens haar is dit de beste optie, omdat Eindhoven en Rotterdam al behoorlijk vol zitten.


Eelde is er klaar voor
Marco van de Kreeke van Groningen Airport Eelde vindt dit een goed voorstel. "De vluchten zijn hier van harte welkom. En we zijn er klaar voor, het kan wat mij betreft al vanaf morgen. Lelystad is nog bezig met de bouw van een vertrekhal en een terminal. In Eelde hebben we die al."

Ingewikkeld proces
Van der Kreeke plaatst wel een kanttekening. "Het overhevelen van vluchten van Schiphol naar Lelystad is een ingewikkeld proces. Dat geldt dan ook voor het verplaatsen naar Eelde. Er zijn vliegmaatschappijen die niet weg willen bij Schiphol."

Volgens de vliegveld-directeur is het nu aan Schiphol en de staatssecretaris om te beslissen of het haalbaar is om de vluchten naar Eelde te verplaatsen. "Ik sta er zeker voor open."
Deel dit artikel: