Uitbraak Norovirus op vijf locaties van Vanboeijen

Norovirus bij Vanboeijen (Rechten: RTV Drenthe)
Norovirus bij Vanboeijen (Rechten: RTV Drenthe)
MEPPEL - Op vijf locaties van zorginstelling Vanboeijen is het Norovirus uitgebroken. Het gaat om locaties in Meppel, Hoogeveen en Havelte.
De uitbraak van het norovirus is gisteren vastgesteld. De bron van de uitbraak is onbekend. Momenteel zijn 13 cliënten en drie medewerkers getroffen.

Maatregelen tegen besmetting

Vanboeijen heeft maatregelen genomen. De medische dienst van de zorginstelling is ingeschakeld en er wordt een speciaal protocol toegepast om het virus onder controle te krijgen en verdere uitbreiding te voorkomen.
Dat houdt in dat de locaties waar het virus is aangetroffen, zijn gesloten tot alle bewoners minimaal zestig uur klachtenvrij zijn. Bewoners mogen hun woning niet verlaten en kunnen niet deelnemen aan activiteiten. De getroffen medewerkers zieken thuis uit. Verder mogen medewerkers voorlopig niet op andere woonlocaties werken.

Vrij onschuldig

Volgens Vanboeijen komt het Norovirus in deze tijd van het jaar regelmatig voor en is het - hoewel erg besmettelijk - relatief onschuldig. Veel voorkomende klachten zijn braken en diarree. Begin dit jaar was er een uitbraak van het virus bij Vanboeijen in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.