Jaap Scholing blijft trainer bij ZZVV

Jaap Scholing (Rechten: ZZVV)
Jaap Scholing (Rechten: ZZVV)
VOETBAL - Jaap Scholing is ook volgend seizoen hoofdtrainer van ZZVV. Hij bereikte deze week een nieuwe overeenkomst met de zaterdagderdeklasser uit Zuidwolde.
Het bestuur van ZZVV is zeer te spreken over Scholing, die momenteel aan zijn eerste seizoen bij de club bezig is. ZZVV staat vierde in de derde klasse D, met zeventien punten uit elf duels.

Trainer sinds 2003

Jaap Scholing begon zijn trainersloopbaan in 2003, bij Sportclub Zweelt, de voorloper van vv Sweel. Daarna was hij 3 jaar werkzaam als trainer van de dames en de hoofdmacht van HZVV waarna hij in 2008 weer terugkeerde in Zweeloo om de toenmalige zondagclub, ZBC, te trainen. Dat deed hij maar liefst zes seizoenen. In 2014 maakte hij de overstap naar SV Twedo, die hij na twee seizoenen verruilde voor ZZVV.

3 titels, 1 degradatie

In veertien seizoenen als hoofdtrainer werd Scholing drie keer kampioen (1 keer met sportclub Zweeloo en twee keer met ZBC) en degradeerde hij één keer (ook met ZBC).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.