Oğuzhan Türk: Winnen is belangrijker dan mooi voetballen

VOETBAL - In de thuiswedstrijd tegen Cambuur stond Oğuzhan Türk voor het laatst in de basis bij FC Emmen, maar in dat met 0-1 verloren duel overtuigde hij niet. En dus mocht hij de wedstrijden erna weer plaatsnemen op de bank. Door de blessure van Henk Bos keert de geboren Kampenaar, van Turkse afkomst, vanavond in het duel tegen Jong FC Utrecht weer terug in de basis.

"Natuurlijk is het heerlijk dat ik weer mag spelen, maar ik vind het ook wel sneu voor Henk Bos, want hij was de laatste weken goed bezig" aldus Türk, die halverwege augustus overkwam van het Turkse Adanaspor.

Lees ook: Türk vervangt geblesseerde Bos bij FC Emmen

'Laten zien wat ik kan'
Omdat de creatieve middenvelder relatief laat aansloot bij de selectie van Dick Lukkien had hij een behoorlijke (conditionele) achterstand op zijn teamgenoten. "Hoe dat nu is? Ik voel me fit en moet het vanaf nu laten zien", klinkt het zelfverzekerd. "Ik wil zo snel mogelijk weer laten zien wat ik kan. Wat het publiek nog niet gezien heeft sinds mijn komst naar Emmen? Nou, ik ga niet over mezelf opscheppen, maar gewoon voetballen, het spel verdelen, steekpasses geven en een keer van afstand schieten", aldus de oud-speler van onder andere Go Ahead Eagles, Cambuur en VVV. 

'Hij gaat goed spelen'
Ook Lukkien heeft het gevoel dat Türk er klaar voor is. "Ja, absoluut. Dat heeft hij de afgelopen weken bewezen op de training. Ik heb het gevoel dat hij goed gaat spelen tegen Jong FC Utrecht. Het kwam er tot nu toe nog niet uit bij Oğuzhan omdat hij niet alleen een achterstand had, maar ook omdat hij een speler is die behoefte heeft aan een vast ritme. Dat hebben we hem niet altijd kunnen bieden. Nu is het aan hem hoeveel ritme hij krijgt." 

Creativiteit 
FC Emmen wordt dit seizoen geroemd om de organisatorische kwaliteiten. Met dertien tegentreffers is Emmen op koploper VVV na de minst gepasseerde club in de Jupiler League. Aan de andere kant verloopt het scoren een stuk moeizamer. Met twintig treffers is de Drentse club de minst productieve in de top tien.

Lukken: "Dat heeft met ons te maken, maar ook met de tegenstanders. De meeste clubs komen naar Emmen en zakken massaal in. Maar goed, daar moeten wij mee omgaan. Door meer afwisseling, hoog tempo en creativiteit moeten we onze tegenstanders kapot spelen." Türk vult aan: "Met Cas Peters, Henk Bos, Rogier Krohne, Issa Kallon en Jurjan Mannes hebben we genoeg creatieve spelers. Dat moet alleen nog groeien."  

'Punten zijn belangrijker'
Het is overigens iets waar Türk zich af en toe wel aan kan storen. "In Nederland wil iedereen én winnen én mooi voetballen. Natuurlijk wil ik dat ook het liefst, maar uiteindelijk draait het om de punten. Ik kijk ook wel eens live naar eredivisiewedstrijden. Dat is soms ook niet om aan te zien. Maar we willen met FC Emmen een keer promoveren naar de eredivisie. Dan kan je wel mooi willen voetballen, maar het is belangrijker dat we wedstrijden winnen."
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Jupiler League voetbal Türk Lukkien Emmen
Deel dit artikel: