Passie voor het vak grootste drijfveer voor schoenmaker

BEILEN - Schoenmaker Eloi Bervoets uit Beilen heeft er jaren geleden bewust voor gekozen om schoenmaker te worden. Een ambacht. Maar wel een ambacht dat langzaam uitsterft in de winkelstraten.
Maar de passie voor het vak bij Bervoets wint het nog altijd van de ontwikkelingen in de markt.
In 2006 begon hij zijn eigen zaak in Beilen. "Toen ik dertien was liep ik stage bij een schoenmaker. Na die week was ik verkocht". De ondernemer uit Beilen volgde de opleiding in Nieuwegein. "Ik had maar tien klasgenoten".
De passie voor het vak is groot. Het maken van schoenen geeft voldoening. Zeker als de klant het zo waardeert. "Ze worden vaak blij van de reparatie. Af en toe krijg ik zomaar een doos chocola voor wat ik heb gedaan met de schoenen. Dat is toch prachtig?".
Stoppen wil Eloi Bervoets niet. "Het vak is veel te mooi. Ook al maak je regelmatig dagen van veertien uur. Als ik zie wat vrienden nu doen, dan denk ik: Zo slecht heb ik het hier nog niet."

Eloi Bervoets vertelt over zijn vak in het TV Drenthe programma Ondernemend. Vanochtend om 10.00 uur te zien op TV Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.