Scholieren uit Emmen breien voor Groningen

EMMEN - Om slachtoffers van aardbevingsschade een hart onder de riem te steken, hebben scholieren uit Emmen de breipennen uit de kast getrokken.
Met wol en breipennen willen scholieren van basisschool Het Anker in Emmen aardbevingsslachtoffers een hart onder de riem steken.

Zachte actie

"Zo willen we aandacht vragen voor het feit dat mensen in Groningen hun huis verliezen door aardbevingen", zegt initiatiefnemer Agnes Bakker. "Dit noemen we een zachte actie. Het is creatief activisme." De bedoeling is uiteindelijk een deken te maken van zo'n honderd vierkante meter groot. Met het breiwerk wordt het kleinste huisje van Groningen ingepakt.

Rechte einden

Iedereen kan een bijdrage leveren aan het project. Meer informatie is te vinden op breienmetagnes.nl. "We hebben het liefst dat deelnemers mooie lappen breien, als het maar rechte einden heeft, zodat we het goed aan elkaar kunnen maken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.