Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

In Vanderveen wordt een eerbetoon gehouden aan Leonard Cohen (Rechten: ANP/Rolf Haid)
In Vanderveen wordt een eerbetoon gehouden aan Leonard Cohen (Rechten: ANP/Rolf Haid)
ASSEN - Zin om er dit weekend op uit te gaan? Er is van alles te doen in onze provincie. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje.
Hobbykoks in actie

Zin in een kookwedstrijd? Meedoen kan niet meer, maar kijken en proeven wel zaterdag in de Media Markt in Emmen. Van 13.00 uur tot 17.00 uur strijden hobbykoks om een plek in de landelijke finale van de Media Markt Foodcontest. Het publiek mag de gerechten beoordelen en stemmen voor de beste kok.

Terugblik op leven Leonard Cohen

Zaterdagmiddag blikt ds. Peter van Peppel terug op het leven en de muziek van Leonard Cohen. Dat doet hij met muziek- en beeldfragmenten van de succesvolle dichter en liedjesschrijver. De middag is bedoeld als een eerbetoon aan Cohen en wordt gehouden op de bovenste etage van warenhuis Vanderveen vanaf 14.30 uur.

Trail Dog Event

Iedereen die geïnteresseerd is in sporten met zijn hond kan zaterdag naar Zorgvlied. Daar wordt bij hotel-restaurant Vila Nova een zogenoemd Trail Dog Event gehouden met workshops canicross, bikejoring en steppen gegeven.

Hoogeveense metal

December is metal-maand bij Metal Front Coevorden. Om die maand af te trappen, treden zaterdag drie bands uit de regio Hoogeveen op, namelijk Dizer, Facing the Madness en Icons of Brutality. Het eerste optreden begint om 21.30 uur . De toegang is gratis.

Winterfair in Oosterhesselen

In de manege in Oosterhesselen wordt zaterdag (15.00 - 21.00 uur) en zondag (11.00 - 17.00 uur) de jaarlijkse winterfair gehouden. U kunt alvast in de kerstsfeer komen door een goot aanbod aan kerstspullen. Verder is er onder meer kinderkleding, speelgoed en brocante te vinden.

Ontdek de dieren in het bos

Zondag om 12.00 uur begint een excursie door het bos bij het Boomkroonpad in de buurt van Drouwen. Onder leiding van een boswachter gaat u op zoek naar de dieren die in het bos leven en hun sporen. De wandeltocht, die anderhalf uur duurt, is geschikt voor jong en oud.

Sinterklaasrit

De Noord-Nederlandse Motor- en Autoclub (NNMC) houdt zondag de jaarlijkse Sinterklaasrit, een autopuzzeltocht voor iedereen. De tocht start in Zeegse bij Eetcafé Het Witte Huis. Vanaf 13.00 uur kan er begonnen worden. Inschrijven kan tussen 12.45 uur en 14.00 uur.

Jazz in Emmen

Zondagmiddag treden in café Rue de la Gare in Emmen saxofonist Wouter Kiers en percussionist en zanger Eddie Conard op. Het tweetal wordt begeleid door bassist Koos Wiltenburg, gitarist Thomas Zoetelief en drummer Arno van Nieuwenhuize. De toegang is gratis. Jazz op zondagmiddag duurt van 16.00 tot 19.00 uur. Muziekliefhebbers kunnen om 23.00 opnieuw terecht in het café, want dan treedt coverband Justuzz op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.