Columnist Middendorp stelt zich kandidaat voor burgemeesterspost Emmen

Columnist Peter Middendorp (Rechten: archief RTV Drenthe)
Columnist Peter Middendorp (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Schrijver Peter Middendorp wil burgemeester van zijn geboortestad Emmen worden. In zijn column vandaag in de Volkskrant stelt hij zich officieel kandidaat voor het burgemeesterschap.
De column gaat over de politiek en democratie. Middendorp zou graag een nieuwe aanpak willen invoeren.

Loting

Peter Middendorp denkt aan een systeem van loting. Hij schrijft in zijn column: "Om een goeie representatie te garanderen, zodat iedereen meedoet, alle burgers van alle soorten en maten, is het nu even gedaan met de vrijwilligheid. We loten nu een nieuwe groep uit alle Emmenaren, die zich voor kortere tijd over de plannen buigt om ze vervolgens af- of goed te keuren. Van loting komt een bestuur door burgers. Het is een oude, Griekse voorwaarde onder democratie, die pas in moderne eeuwen door verkiezingen is vervangen, omdat het de aristocratie anders wat al te democratisch werd met de democratie."

Grap?

Peter Middendorp reageert met een lach als we hem vragen hoe serieus zijn burgemeester-ambities zijn. Hij heeft zich niet officieel bij de gemeente Emmen gemeld. "Het is een grap, maar wel een heel serieuze grap. Als ik door deze column op veel enthousiasme kan rekenen, ga ik het nog doen ook", zo zegt Middendorp.
De schrijver gelooft in zijn systeem van loting: "En Emmen is ook nog eens heel geschikt als proeftuin, door de achterstand die er is. Ik zou graag als burgemeester van Emmen willen experimenteren met mijn plan."
De column van Peter Middendorp leest u hier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.