Landskampioen TOP maatje te groot voor DOS'46

KORFBAL - DOS'46 heeft de tweede thuiswedstrijd van het seizoen verloren. TOP uit Sassenheim was in Nijeveen met 19-25 te sterk voor het team van Daniël Hulzebosch.
In de eerste tien minuten kon DOS'46 de landskampioen meer dan goed partij bieden en nam het brutaal een 3-1 voorsprong. Met name Menno Russchen was in de beginfase goed op dreef met drie treffers.

Achterstand DOS'46

TOP bleef rustig en nam voor het eerst op 4-5 de leiding. De Nijeveners kwamen nog wel langszij, maar vanaf dat moment nam TOP het heft in handen en liep langzaam maar zeker verder uit en ging rusten met een 7-11 voorsprong.
DOS'46 kwam na rust uitstekend uit de kleedkamer en Harjan Visscher tekende voor de eerste treffer na rust. TOP behield de controle over de wedstrijd, maar zag halverwege de tweede helft DOS toch nog een keer terugkomen tot 13-15, dankzij twee punten van Harjan Visscher. De landskampioen verhoogde het tempo en liep weer uit naar vijf punten voorsprong, met nog tien minuten te spelen.

Beter resultaat

In de slotfase kwam de overwinning van TOP niet meer in gevaar, ondanks dat DOS bleef knokken voor een beter resultaat. Na drie wedstrijden in de Korfbal League heeft DOS'46 2 punten uit 3 wedstrijden.