HZVV gelukkigste in matige vertoning tegen Drenthina

VOETBAL - HZVV blijft koploper in de 1e klasse E. De Hoogeveense club versloeg op eigen veld Drenthina met 2-0. Frank Strijker en Dilan van Bree zorgden voor de treffers. Door de nederlaag is Drenthina gezakt naar de laatste plaats in deze klasse.
bekijk hier:
Drenthina heeft 4 punten uit 12 duels en Leeuwarder Zwaluwen, dat met 1-2 won bij Winsum, heeft 6 uit 12. De eerst ploeg die boven de rechtstreekse degradatieplaats staat, BCV, heeft 8 uit 12. HZVV heeft met 29 punten uit 12 wedstrijden 3 punten voorsprong op achtervolger d'Olde Veste'54.

Goedkope strafschop

HZVV kwam in de 33e minuut op voorsprong door een strafschop van klassetopscorer Frank Strijker. Een goedkope strafschop want Dilan van Bree ging wel heel gemakkelijk naar de grond na een sprintduel met Drenthina-verdediger Jan Willem Geleynse. Strijker schoot onberispelijk raak en maakte zo zijn 14e treffer van het seizoen.

Dilan van Bree kopt HZVV op 2-0

Dilan van Bree besliste een kwartier na rust het duel door een prima individuele actie van Marlon Luchtenberg af te ronden. De kleinste man van het veld deed dat met het hoofd.

Drenthina zeker niet kansloos

De 2-0 doet vermoeden dat het een regelmatige zege was voor de koploper, maar dat was niet het geval. Bij 0-0 en 1-0 kreeg Drenthina voldoende kansen, maar die waren niet besteed aan Roland Koops, Thom Alders