Olhaco wint noordelijke derby met gemak

Olhaco
(Rechten: René Posthuma/RTV Drenthe)
Olhaco (Rechten: René Posthuma/RTV Drenthe)
VOLLEYBAL - De volleybalheren van Olhaco hebben vanavond in eigen huis met 3-1 gewonnen van hekkensluiter Donitas uit Groningen.
De eerste set werd gewonnen door de Groningse gasten met 17-25. Daarna kwam de hekkensluiter van de Topdivisie niet meer in de buurt van setwinst. De overige drie sets werden door de Hoogeveners gewonnen met 25-19, 25-19 en 25-18.
"We hadden tijdens de eerste set spanning in de benen en hadden een slechte passing", zegt coach Dennis Luider. "In de tweede set konden we meer servicedruk uitoefenen en kwamen we in het ritme."
Voor Olhaco was winst noodzakelijk om de aansluiting met de grote middenmoot te houden. "Dit geeft vertrouwen", aldus Luider. Olhaco staat nu op plek 7, met 13 punten uit 9 wedstrijden. DIO uit Bedum volgt met 12 punten.
De ploeg van Luider heeft nu drie wedstrijden op rij gewonnen. "We zullen er alles aan doen om die reeks voort te zetten." Volgende week treedt de Hoogeveense formatie aan tegen Zaanstad, dat op de 3e plaats staat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.