Drents eenmansrestaurant verovert Groningen

GRONINGEN - Dennis de Haan uit Zeijen heeft sinds deze zomer een restaurant waar hij zelf alles doet: afwassen, koken en bedienen. Het loopt goed, want tot het einde van het jaar zit hij vol.
Vijf gangen

In restaurant De Haan in Groningen serveert Dennis zijn gasten een vast menu van vijf gangen. Omdat hij alles alleen doet, kan hij zelf bepalen wanneer hij weer wat nieuws op de kaart zet. De gasten moeten zelf hun drank inschenken en hun brood snijden. Dennis doet de rest.
's Avonds oogt hij vrij ontspannen. "Maar overdag ben ik niet aanspreekbaar, dan heb ik het te druk met voorbereiden", aldus de manager annex kok en afwasser. Omdat hij alles tot in de puntjes voorbereidt, is het koken zelf niet ingewikkeld. "Maar als je zeven verschillende tafels hebt, die allemaal hun eigen tempo hebben, dan moet je goed opletten."

Aangekoekte afwas

Hij vindt alle facetten van zijn werk leuk, zelfs het afwassen. "Zolang je het maar een beetje bij kan houden. Want als het druk is, dan stapelt het op en koekt het aan." Dan moet hij na sluiting nog aan de bak om alles schoon te krijgen voor de volgende dag.
De Haan verwacht niet op deze manier door te gaan tot zijn pensioen. "Zo lang mijn vriendin het trekt, ga ik door. Maar misschien dat ik op termijn wel iemand in dienst neem. Voorlopig gaat het mooi zo."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.