Ruim 2200 stemmen voor Publieksprijs voor Drentse politici

De zes genomineerde politici (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
De zes genomineerde politici (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
ASSEN - Meer dan 2200 stemmen zijn tot nog toe uitgebracht voor de Publieksprijs bij de verkiezing Drents Politicus van het Jaar.
RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden houden voor het vijfde achtereenvolgende jaar de verkiezing Drents Politicus van het Jaar en Politiek Talent. Het is voor het eerst dat de Publieksprijs er is.

Stemmen tot woensdag 12 uur

Daarbij kan het publiek kiezen uit de zes genomineerden die in beeld zijn voor de titel Drents Politicus of Politiek Talent. Stemmen op een van de kandidaten kan nog tot woensdag 7 december tot 12 uur 's middags.

De genomineerden

De genomineerden voor Drents Politicus van het Jaar zijn de wethouders Frits Alberts (CDA) van Borger-Odoorn en Mirjam Pauwels (VVD) van De Wolden en Provinciaal Statenlid Ko Vester (SP). De wethouders Henk Kosters (GB) van Noordenveld en Jan Zwiers (BBC) van Coevorden zijn met Statenlid Jordy Tuin (D66) in de race voor Politiek Talent.

Vrijdag winnaars bekend

Degene die de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs. Een jury bestaande uit politiek verslaggevers van RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden kiest de winnaars van de andere twee titels. Vrijdag 9 december wordt bekendgemaakt wie er met de prijzen naar huis gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.