E&O grijpt dubieuze koppositie na taai uitduel

HANDBAL - De mannen van E&O hebben in Noord-Holland Aalsmeer 2 verslagen: 24-31. Door de uitzege is de formatie van Kippers de nieuwe koploper van de eredivisie.
In het eerste bedrijf had E&O, dat aantrad zonder zieken Van Offeren en Van der Ham, bijzonder veel moeite met de reserveploeg van de oud-landskampioen. Beide ploegen gingen rusten bij een 16-15 ruststand.

Twaalf treffers

Na de thee sloegen de groen/witten bij 22-22 een beslissend gaatje (22-27). Door onder meer drie treffers van hoekspeler René Jaspers kon coach Kippers rustig gaan zitten. Jaspers kwam uiteindelijk tot twaalf treffers.
E&O lost AES/Arnhem af in de kop van de eredivisie. De ploeg uit Emmen heeft vierentwintig punten uit veertien duels. De top 2 van de eredivisie voegt zich bij de zes Nederlandse clubs uit de BENE-League om in het voorjaar te strijden om de landstitel.

Tweede worden

Coach Kippers heeft gemengde gevoelens bij de koppositie. "Misschien is het wel interessanter voor ons als je tweede wordt", verklaart Kippers. "Want dan kom je bij de zesde Nederlandse ploeg van de BENE-League. Dat is waarschijnlijk Quintus en dat zou wel eens interessanter kunnen zijn dan wanneer we tegen Aalsmeer of Volendam moeten spelen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.