'Assen is zonder FOC ten dode opgeschreven'

Leegstand is volgens Assenaren een  van de redenen dat zij de binnenstad mijden (archieffoto RTV Drenthe)
Leegstand is volgens Assenaren een van de redenen dat zij de binnenstad mijden (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Assenaren lijken een Factory Outlet Center bij het TT Circuit te willen. Dat zegt econoom Cor Molenaar, die onderzoek doet naar wat inwoners van het FOC vinden.
Ruim tweehonderd mensen hebben via de
van Molenaar op internet hun stem na een dag laten horen. 86 procent van hen is voor de komst van een FOC naar Assen.

Leegstand

Uit de eerste resultaten blijkt volgens Molenaar dat Assenaren de binnenstad steeds meer mijden vanwege de leegstand. Dertig procent van de respondenten geeft dat aan.

Sneller naar Groningen

Ook lijken niet meer Assenaren hun inkopen in de binnenstad te gaan doen, als het FOC er niet komt. Zestig procent van de respondenten zou juist eerder naar Groningen gaan om te winkelen, of hun inkopen doen op internet (veertig procent). Daarnaast hoort een bezoek aan outletcentrum Bataviastad in Lelystad voor de Assenaren ook tot de mogelijkheden.

Historische vergissing

Volgens Molenaar heeft Assen een bijzondere trekker nodig zoals een FOC. In een analyse stelt de bijzonder hoogleraar dat de provincie een historische vergissing begaat, als ze definitief tegen een FOC stemt. Daarmee is Assen als winkelstad ten dode opgeschreven, aldus Molenaar.
De enquête van Cor Molenaar blijft ongeveer een week online. Hij verwacht dat duizend mensen reageren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.