Hoogeveen met schrik vrij, geen misstap Nieuw Buinen

Hoogeveen blijft tweede, Nieuw Buinen volgt op de derde plaats (Rechten: Hoogeveen)
VOETBAL - Hoogeveen kwam zondagmiddag in de eerste klasse F met de schrik vrij op eigen veld. De formatie van Kikkert gaf bijna een 3-0 voorsprong weg. In de strijd om de plaatsen in de top maakte Nieuw Buinen geen fout.
Bekijk hier:
Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoogeveen in het thuisduel tegen GRC Groningen. "Na de rust dachten mijn mannen: 'Dit klaren we wel even'", vertelt coach Kikkert na de wedstrijd. "Dan weet je het wel in het voetbal. GRC kwam gelijk tot 3-3. Ik moet de tegenstander een compliment geven. Het is geen slechte ploeg."

Negentigste minuut

Nagels bijtend kwam de beslissing pas in de negentigste minuut. "Manning maakte de 4-3. Op het juiste moment", blikt John Kikkert opgelucht terug. Uiteindelijk pikte ook spits Marco Hartmann zijn doelpuntje mee. "Zo blijven we tweede en eerste in de race om de tweede periodetitel."

Lac Frisia - Nieuw Buinen 2-3

In het kielzog van Hoogeveen maakte Nieuw Buinen geen misstap. Op bezoek bij Frisia 1883 LAC leek het duel na de 1-3 van Arnoud Bentum als een nachtkaars uit te gaan. Tien minuten voor tijd brachten de Friezen de spanning in het duel terug. Uiteindelijk stond bij het laatste fluitsignaal de 2-3 overwinning voor de Drenten op het scorebord.

Zwikker gevierde man bij vv Emmen: 1-0

Björn Zwikker was bij vv Emmen de gevierde man. De oud-speler van onder meer WKE en Alcides tekende voor de enige treffer in het thuisduel van de Emmenaren tegen LSC 1890. Door de 1-0 winst blijven de amateurs uit Emmen op de vierde plaats.

Bergum - SC Erica 1-1

SC Erica hield een puntje over aan het voorlaatste duel van 2016: 1-1. De formatie van Claus Boekweg kwam via Rick Tubben op voorsprong tegen Bergum. Uiteindelijk viel de laatste goal van het treffen in de vijfenveertigste minuut aan de overkant.

Frank Fokke en Barry Ditewig bezorgen Alcides zege

Dankzij twee treffers van Frank Fokke wist Alcides in Arnhem te winnen van Orion, waardoor de Meppeler stijgen naar de 8e plaats in de 1e klasse E. De formatie van trainer Casper Goedkoop bevindt zich in een hele grote groep met ploegen die vechten om plek 3 tot en met hekkensluiter TVC'28. Het verschil tussen al die ploegen is maar negen punten. Fokke scoorde voor rust twee keer tegen Orion, dat eerst op 1-1 kwam en na de 1-2 een penalty gekeerd zag worden door Alcides-doelman Barry Ditewig.