'Criminele asielzoekers vastzetten tot ze worden uitgezet'

Buschauffeurs zijn de overlast van asielzoekers helemaalt zat (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Buschauffeurs zijn de overlast van asielzoekers helemaalt zat (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
EMMEN - Locoburgemeester Bouke Arends haalt stevig uit naar de asielzoekers die overlast veroorzaken op het busstation in Emmen. "Als asielzoekers crimineel gedrag vertonen, horen ze wat mij betreft in de gevangenis te zitten tot ze worden uitgezet."
Buschauffeurs van Qbuzz klagen over agressief gedrag van reizigers. Volgens hen gaat het om Noord-Afrikaanse jonge mannen die met lijn 73 naar het azc in Ter Apel reizen.

Uitzetten

Als het aan de locoburgemeester van Emmen ligt wordt de groep die overlast pleegt hard aangepakt. "Het wordt tijd dat we in Nederland het kaf van het koren gaan scheiden. Het is ontoelaatbaar dat mensen hun werk niet veilig kunnen doen door het agressieve gedrag van deze asielzoekers."

Dijkhoff in actie

Arends roept staatssecretaris Klaas Dijkoff op tot actie. "Dit is een landelijk probleem waar snel een oplossing voor moet komen", aldus Arends. De staatssecretaris gaf eerder al aan Noord-Afrikaanse asielzoekers die nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning harder aan te pakken.
Dijkhoff reageerde daarmee op berichtgeving over COA-medewerkers die aangaven last te hebben van vervelende asielzoekers.

Politie

De politie laat weten dat ze duidelijke afspraken hebben gemaakt met Qbuzz bij meldingen van overlast. Agenten laten zich sowieso meer zien op plekken waar overlast wordt ervaren en gaan alerter reageren.

Lijn 73

De lijn waar buschauffeurs overlast ervaren staat bij Qbuzz bekend als 'de bus met de meeste incidenten van het Noorden'. Volgens buschauffeurs stappen de jonge mannen in en betalen ze niet voor hun kaartje. Als ze hier op aangesproken worden, reageren ze agressief.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.