Gerechtshof doet volgend jaar uitspraak over zaak Sharleyne

Nog geen duidelijkheid in de zaak Sharleyne (Rechten: VARA/Zembla)
Nog geen duidelijkheid in de zaak Sharleyne (Rechten: VARA/Zembla)
LEEUWARDEN/HOOGEVEEN - Het gerechtshof in Leeuwarden neemt dit jaar geen beslissing meer over de zaak Sharleyne. Dat laat een woordvoerster van het hof weten. Dat komt omdat de advocaat van Sharleynes vader nieuwe stukken heeft ingediend, die het hof meeneemt in de procedure.
De 8-jarige Sharleyne werd in juni vorig jaar dood gevonden onderaan de flat De Arend in Hoogeveen, waar ze met haar moeder op de tiende etage woonde. Haar moeder werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het meisje, maar het Openbaar Ministerie besloot de vrouw uiteindelijk niet te vervolgen, omdat er niet genoeg bewijs was.

Vanaf mei

Vader Victor Remouchamps stapte daarop naar het gerechtshof in Leeuwarden. Hij wil bij het hof afdwingen dat het OM zijn ex-vriendin alsnog gaat vervolgen. Eind mei startte hij een zogenoemde artikel 12-procedure bij het hof.
Lees meer: Duidelijkheid over zaak Sharleyne laat nog maanden op zich wachten Het gerechtshof heeft de beslissing over de zaak al meerdere keren uitgesteld. Het besloot in september de moeder uit te nodigen voor een verhoor. De Hoogeveense, die niet verplicht was te verschijnen, kwam niet opdagen.

Nieuwe stukken

Begin deze maand zou het hof het besluit over de vervolging van de vrouw nemen. Nu laat een woordvoerster weten dat het is uitgesteld tot volgend jaar. Meer wil ze er niet over kwijt.
Ook advocate Liesbeth Poortman van Victor Remouchamps wil niks zeggen over wat voor nieuwe stukken ze heeft ingediend. Het gerechtshof heeft besloten dat de moeder van Sharleyne en haar advocaat eerst op de nieuwe stukken mogen reageren voor er een uitspraak komt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.