Samen voor de Voedselbank: we gaan beginnen

voedselbankactie
voedselbankactie
We gaan van start! De actie Samen voor de Voedselbank trapt af op woensdagochtend 7 december om 10 uur bij Openbare Basisschool Theo Thijssen in Assen. Voorzitter van de Voedselbanken in Drenthe Harrie Timmerman geeft samen met de leerlingen het startschot.

In de hele provincie

Presentatoren Margriet Benak en Frits Emmelkamp van RTV Drenthe reizen anderhalve week lang samen met een aantal ambassadeurs de provincie door om zoveel mogelijk goederen in te zamelen. Ze gaan ook op bezoek bij organisaties en scholen die actie voeren voor de voedselbank. Iedere middag van 13 tot 16 uur staan Frits en Margriet in een Drentse supermarkt om het winkelende publiek te verleiden om gul te geven. Op onze
staat een overzicht van de plaatsen die bezocht worden.

Superzaterdag 10 december

Op zaterdag 10 december zijn allerlei organisaties in Drenthe druk bezig voor de voedselbank. Ze staan die dag bij supermarkten om zoveel mogelijk producten in te zamelen. In Hoogeveen gebeurt dit door de Soroptimisten De Reestlanden en de Rotaryclub Hoogeveen-de Wolden. In Assen zijn de Lions Assen en de Lions Assen Drentsche Aa actief. In de gemeente Noordenveld en in Westerveld zijn de vrijwilligers van de voedselbank op pad.

Lever uw oud papier en metaal in

Op zaterdag 10 december kan iedereen oud papier of metaal inleveren op het Veemarktterrein in Assen. Daar staan twee grote containers klaar. De gehele opbrengst gaat naar de voedselbank.

Doneren kan ook online

Op rtvdrenthe.nl/voedselbank kunt u achter de schermen kijken bij de voedselbank. Hier kunt u ook een donatie doen, dat kan al vanaf vijf euro. Met het geld worden producten ingekocht voor de ruim 4.000 Drenten die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Voedselbankjournaal op TV Drenthe

In het Voedselbankjournaal, meteen na Drenthe nu, volgen we een gezin dat afhankelijk is van de voedselbank en we kijken terug op alle acties van die dag. Op vrijdagavond 16 december maken we in een live-show de opbrengst bekend en sluiten de actie in stijl af.
Volg alles over de actie op radio, televisie, online en via Social Media
Al het nieuws rond de voedselbankactie is van 7 t/m 16 december dagelijks te volgen op radio, televisie en via ons liveblog. Updates, foto's en 'achter de schermen' filmpjes kunt u vinden op Facebook, Instagram en Twitter #vb16.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.