Familieleden bestraft voor mishandeling en smaad

De mannen kregen werkstraffen opgelegd (Rechten: archief RTV Drenthe)
De mannen kregen werkstraffen opgelegd (Rechten: archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De rechtbank in Assen heeft werkstraffen tot veertig uur opgelegd aan twee mannen (50 en 53) uit Hoogeveen. De twee hebben in november 2014 in hun woonplaats hun 68-jarige oom mishandeld.
De 78-jarige vader van dit duo kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. Openlijke geweldpleging achtten de rechters bewezen. Twee mannen van 47 en 37 werden vrijgesproken.
Slachtoffer ook schuldig
Ook het slachtoffer had volgens de rechters een aandeel in dit geheel. Hij kreeg een voorwaardelijke boete van 750 euro opgelegd, omdat hij zijn 78-jarige neef op Facebook in een kwaad daglicht had gezet. Hij maakte zich hierbij schuldig aan smaad.
De man had op Facebook gezet dat zijn 78-jarige neef een nepveteraan was. De man claimt dat alleen zijn eigen vader binnen de familie in Nederlands-Indië militair was en dat alleen hij zich veteraan mag noemen. Zijn oudere neef strijkt ten onrechte met die eer. Dit viel bij de andere familieleden verkeerd.

Snee in de hals

Zij gingen die 10 november naar de woning van hun neef aan De Kwikstaart. Toen de agenten op de melding van dit opstootje af kwamen vonden ze een gewonde bejaarde man. Die had meer dan twintig kwetsuren en een snee in zijn hals. De snee was veroorzaakt door een klap met een sleutelbos.
De familieleden moeten de geslagen oom een schadevergoeding van 712 euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.