Werklozen aan de slag bij sportclubs Assen

ASSEN - Vijf sportclubs in Assen krijgen sinds kort hulp van werklozen die werkervaring opdoen.
Drie mannen en een begeleider van Meesterwerk in Assen zijn 's morgens vroeg aan het werk langs een van de velden van Asser Boys in Assen. Het groepje probeert het mos tussen de stenen vandaan te halen, maar de plantjes zijn door de vorst bijna net zo hard geworden als de tegels.
"Ik vind het wel prettig dat ik weer wat dagdelen per week iets te doen heb", zegt Pieter. Hij is een van de mannen die meedoet aan het project FC Noaber. Hij is al bijna zes jaar werkloos.

Klusjes

FC Noaber is een project van Werkplein Drentsche Aa, de gemeente Assen, Meestwerk en de sportclubs. De mannen doen allerlei klusjes bij voetbalclubs Asser Boys, Achilles 1894 en FC Assen en bij tennisvereniging ATV en korfbalvereniging AVO.
"Het werk bij de sportclubs is echt een opstapje voor deze mensen die een behoorlijke afstand hebben tot de arbeidsmarkt", zegt Eddy Gelhever van Meesterwerk. "De een doet mee omdat hij al heel lang werkloos is, de ander omdat hij nog niet goed Nederlands spreekt."

Vrijwilligers

Het project is vorige maand begonnen met vier deelnemers. Het kalken van de lijnen, schoonmaken, onderhoud van de velden en ruimtes, in de kantine werken, bij de clubs moet van alles gebeuren. De verenigingen hebben niet altijd genoeg vrijwilligers om alle klusjes te doen en zo snijdt het mes aan twee kanten.
"Wij zijn blij met alle extra hulp en het bevalt tot nu toe prima", zegt Jan Puper, voorzitter van Asser Boys. Het is de bedoeling dat de deelnemers maximaal een half jaar klusjes doen bij de sportverenigingen, daarna moeten ze doorstromen naar een baan of een ander reïntegratieproject.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.