'Assenaren willen graag Factory Outlet Center'

Een impressie van het FOC (tekening: FOC Assen BV)
Een impressie van het FOC (tekening: FOC Assen BV)
ASSEN - Assenaren willen graag een Factory Outlet Center (FOC) bij het TT Circuit. Dat zou blijken uit een online enquête van econoom Cor Molenaar.
In drie dagen tijd vulden 1.200 mensen de
in. Driekwart van de respondenten zegt voor een outletcenter te zijn. "Ik ben verrast door de betrokkenheid van Assenaren bij een FOC", zegt Molenaar.

'Dan gebeurt er weer wat'

"De voorstanders zeggen: het is belangrijk, want dan gebeurt er weer een keer wat in Assen. Ook komen andere mensen naar de stad, trekt het toeristen aan en is het goed voor de werkgelegenheid", vertelt de econoom.
Volgens Molenaar zijn veel respondenten negatief over de huidige binnenstad van Assen. "Men zegt dat het ongezellig is, doods en dat er niets te doen is. Het is voor hen juist een reden om op internet inkopen te doen, of om naar Groningen te gaan."

Politiek

Molenaar denkt dat de politiek niet goed naar inwoners heeft geluisterd. "Ik vind het frappant van Provinciale Staten dat ze geen besluit nemen om het koopgedrag van de inwoners te versterken, of om de de positie van Assen te versterken", stelt hij.
Steden met minder dan 50.000 inwoners krijgen volgens Molenaar heel beperkt winkels erbij. "Mensen gaan bij voorkeur op internet kopen, of ze bezoeken een leuke stad. Als je in Assen woont, ga je bijvoorbeeld naar Groningen of Zwolle. Als je hier kijkt naar de leegstand, zie je dat men het niet goed heeft gedaan."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.