Sensornetwerk op TT Circuit is van de baan

Luchtfoto van het TT-Circuit (Rechten: RTV Drenthe)
Luchtfoto van het TT-Circuit (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Het plan om een netwerk van sensoren aan te leggen op het TT Circuit in Assen is van de baan. Het TT Circuit en Sensor City werden het niet eens wie uiteindelijk verantwoordelijk zou worden voor het netwerk.
Dat betekent dat de 1,3 miljoen die gemeente Assen beschikbaar had gesteld voor de zogenaamde proeftuin weer beschikbaar is voor andere plannen, laat woordvoerder Martin de Bruin van gemeente Assen weten.
Lees meer: Netwerk van sensoren moet TT Circuit extra dimensie geven
Anderhalf jaar geleden werd het plan gepresenteerd door Peter Oosterbaan, directeur van het circuit en wethouder Maurice Hoogeveen. "We hebben de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in Sensor City," zei Hoogeveen toen. "Nu voegen we daar een afgesloten circuit aan toe, dat is voor veel partijen interessant." Het netwerk zou het circuit vooral in de wintermaanden een extra dimensie geven.

Drie miljoen

Het project moest in totaal drie miljoen euro kosten. Het plan was dat het TT Circuit een miljoen bijdraagt, de gemeente 1,3 miljoen en de provincie 640.000 euro. Maar de gemeente stelt vast dat beide partijen er niet uitkomen en heeft geen aanwijzingen dat het op korte termijn weer gaat spelen. "Dat betekent dat we een nieuwe bestemming voor dit geld kunnen zoeken," zegt Martin de Bruin. Een woordvoerder van het TT-Circuit laat weten nu niet te kunnen reageren.
Lees meer: Gaan er zelfrijdende auto's over het TT Circuit scheuren?
Een jaar geleden werd naar aanleiding van het plan om een netwerk van sensoren aan te leggen ook het plan geopperd om systemen voor zelfrijdende auto's te testen op het TT Circuit. De subsidieaanvraag bij de Europese Commissie werd echter niet toegekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.