Steeds meer draagvlak in bedrijfsleven voor Formule 1 in Assen

FORMULE 1 - "Ik zou het een hele eer vinden voor Max Verstappen als hij ook een thuis-Grand Prix zou krijgen. Er zijn dan twee circuits die daarvoor in aanmerking komen. Dat zijn Zandvoort en Assen. Maar Assen is een stuk verder dan Zandvoort." Dat zegt de voorzitter van het TT Circuit; Arjan Bos.
Afgelopen zomer, tijdens het TT-Journaal van TV Drenthe, sneed hij het onderwerp voorzichtig aan. En de plannen worden voorzichtig concreter.

Natuurlijk steken we onze vinger op

"Ik vind dat als je een toonaangevend circuit bent in het Noorden dat je dan best ambitieus mag zijn. En natuurlijk steken we onze vinger op als er economisch draagvlak is bij het bedrijfsleven om de rechten van zo'n Grand Prix te gaan betalen. Dan moeten wij ervoor zorgen dat er een accommodatie is met faciliteiten die daaraan tegemoet komen. Die rol pakken wij op. Achter de schermen zijn we daar mee bezig."
Wel zal er nog heel wat moeten gebeuren om de Formule 1-droom werkelijkheid te laten worden. Zowel praktisch als financieel is er nog veel werk aan de winkel.

Steeds meer draagvlak

"Het begint met de vraag; is onze accommodatie geschikt? We hebben ook een licentie nodig. Kunnen we daarvoor in aanmerking komen? Als je dat weet kun je pas verder. Ik merk wel dat er in het bedrijfsleven steeds meer draagvlak komt om zoiets te organiseren. Ik wil eigenlijk als circuit niet dat risico lopen, daar vind ik ons te klein voor. Daar zal een andere partner voor moeten gaan staan en die zal het dan ook moeten organiseren. Wij verhuren dan het circuit en zullen alle mensen gastvrij verwelkomen. Dat is het plaatje", aldus Bos.

Tijd genoeg om plannen te realiseren

"Max is gelukkig pas 19 jaar, dat betekent dat we nog heel lang de tijd hebben om deze plannen voor elkaar te krijgen. Ik denk dat wij als accommodatie veel verder zijn dan Zandvoort. Maar daar zullen ze ook plannen hebben. Ik merk wel om me heen dat het wel steeds meer begint te leven."
"Je moet nog een plaats op de kalender zien te krijgen, dat is ook niet eenvoudig. Ik denk niet dat het binnen nu en drie jaar het geval zal zijn. Dus we moeten niet te snel willen, maar we moeten ook niet onze ogen sluiten voor wat er gaande is; en dat is iemand die geweldig goed bezig is."

Frankrijk op Formule 1-kalender

Gisteren werd bekend dat Frankrijk een plaats op de Formule1-kalender krijgt. "Ik denk dat de organisatie ook kijkt waar komen de coureurs vandaan en wat is hun achterland. Ik denk dat Nederland heel veel te bieden heeft en zeker qua evenement", besluit Bos.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.