Gehandicaptenplatform spoort Emmen aan tot inzamelen voor voedselbank

Locoburgemeester Arends neemt de boodschappentas in ontvangst (Rechten: Ronald Oostingh / RTV Drenthe)
Locoburgemeester Arends neemt de boodschappentas in ontvangst (Rechten: Ronald Oostingh / RTV Drenthe)
EMMEN - "Armoede, hoe kan dat nou in zo'n welvarend land?", vraagt Jan Wolters van het gehandicaptenplatform Emmen zich hardop af. Met een grote boodschappentas in zijn hand sprak hij vanavond een deel van de gemeenteraad toe.
Doel van zijn toespraak? De boodschappentas in zijn hand moet worden gevuld met levensmiddelen voor cliënten van de voedselbank.

Boodschappentas

"Deze tas zit deels gevuld met levensmiddelen", vervolgt Wolters zijn toespraak. "De bedoeling is om te kijken of we de tas veel voller kunnen krijgen". Wolters overhandigde na zijn korte toespraak de boodschappentas aan locoburgemeester Arends. De boodschap aan de gemeente is duidelijk, de tas moet flink vol in het kader van de actie Samen voor de Voedselbank.

Samen voor de Voedselbank

Morgen begint RTV Drenthe met de actie Samen voor de Voedselbank. Samen met andere regionale omroepen worden zoveel mogelijke levensmiddelen ingezameld voor mensen die leven van de voedselbank.
Locoburgemeester Arends nam de boodschappentas aan met de woorden dat "iedereen die in dit huis werkt ervoor gaat zorgen dat de tas gevuld wordt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.