'Parkeerterrein station Hoogeveen is niet toegankelijk voor rolstolbusjes'

De hoogtebalk is gisteren geplaatst bij het station in Hoogeveen (Rechten: PvdA Hoogeveen)
De hoogtebalk is gisteren geplaatst bij het station in Hoogeveen (Rechten: PvdA Hoogeveen)
HOOGEVEEN - Een grote metalen balk blokkeert voor hogere voertuigen de toegang tot de parkeerplaats bij het station in Hoogeveen. Ook de meeste rolstoelbusjes kunnen daardoor het terrein niet bereiken.
Dat constateert de PvdA Hoogeveen. De partij wil dat het college snel ingrijpt.
De balk houdt voertuigen met een doorrijhoogte van meer dan twee meter tegen. Maar volgens de PvdA is het bereiken van het station daardoor een onneembare hindernis geworden voor hoge rolstoelbusjes. De ijzeren balk hangt er sinds gisteren.
"Het plein voor het station was al verboden voor al het verkeer. Dat betekent dat busjes nu op straat moeten stoppen en dat de rolstoelers zelf nog zo'n tweehonderd meter naar het station moeten afleggen", zegt raadslid Stan van Eck.
Volgens de PvdA moeten de hoogtebalken weggehaald worden of omhoog, zodat rolstoelbusjes weer het parkeerterrein op kunnen. De partij roept het college op om zo snel mogelijk een oplossing te vinden samen met de NS.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.