Showband uit Assen moet voor de zoveelste keer op zoek naar nieuw onderkomen

De Mercurius Marching-/Showband tijdens een oefening (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Mercurius Marching-/Showband tijdens een oefening (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Pech voor de Mercurius Marching-/Showband uit Assen. Had de muziekclub eindelijk een nieuwe locatie gevonden om te repeteren in de provinciehoofdstad, moeten ze na een half jaar alweer vertrekken.
De band zit nu ongeveer vier maanden in een anti-kraakpand aan de Philipsweg. Volgens bandvoorzitter Gerrit Bijvank had de gemeente hen van tevoren verzekerd dat de kans erg klein was, dat er een huurder zou worden gevonden. Maar die nieuwe huurder is er nu wel.
Deze zomer moest de band ook vertrekken van sportpark De Hoogspanning in de wijk Kloosterveen. Een omwonende klaagde over geluidsoverlast. Daarvoor heeft de band zelfs nog even in Hoogkerk gezeten.
"Het is gewoon lastig. Een klaverjasclub is toch veel makkelijker. Die zet je achterin een zaaltje en dan ben je klaar, maar wij maken muziek en dat maakt decibellen en niet iedereen vindt dat leuk omdat in zijn buurt te hebben", zegt Bijvank.
Half februari moet de band weg zijn uit het huidige pand aan de Philipsweg. De band is daarom hard op zoek naar een nieuw onderkomen. Het moet een grote ruimte zijn omdat de Marching-/Showband uit Assen lopend moet oefenen. "Dan praat je eigenlijk over een overdekte ruimte van zo'n dertig bij dertig meter." Te denken valt bijvoorbeeld aan een gymzaal of een school, zegt Bijvank.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.