'Ziekenhuiszorg in Hoogeveen wordt steeds verder uitgekleed'

HOOGEVEEN - Het verdwijnen van de intensive care bij ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen betekent verdere verschraling van het ziekenhuisaanbod in Hoogeveen.
Dat zegt Frits Kappers. Hij zet zich al jaren in voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hoogeveen. Eerder deed hij dat als oprichter van het comité Actie Voor Bethesda, maar die groep is
.

Salami

De intensive care in ziekenhuis Bethesda dreigt te verdwijnen. Dat blijkt uit een interne memo van Treant Zorggroep. Kappers vergelijkt de zorg in het ziekenhuis met een salami. "We hebben hier altijd voor gevreesd. Ze snijden steeds een dun plakje van de salami af en op een gegeven moment is er ineens geen salami meer."

Door naar Emmen

En volgens Kappers blijft het niet bij het verdwijnen van de intensive care. "Hierna is de spoedeisende hulp aan de beurt." De ambulance zal volgens hem steeds vaker naar Emmen rijden. "Als iemand bijvoorbeeld een gebroken been heeft en er is een chirurg in het Bethesda, zullen ze wel naar Hoogeveen rijden. Maar ik denk dat de ambulance steeds vaker doorrijdt naar Emmen."
In de interne memo schrijft Treant dat IC-zorg complex is en dat die zorg in Emmen geconcentreerd moet worden. Daarmee kan de kwaliteit van de zorg behouden blijven.

'Ondergronds'

De actiegroep van Kappers is niet meer in gesprek met Bethesda over de situatie. "We zijn ondergronds gegaan. De raad van bestuur heeft het contact met ons teruggebracht. We mogen op bestuurlijk niveau niet meer meepraten, maar we blijven het ziekenhuis in de gaten houden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.