​Werkstraffen voor frauderende Hoogeveners

De Hoogeveners zijn veroordeeld tot werkstraffen (Rechten: RTV Drenthe)
De Hoogeveners zijn veroordeeld tot werkstraffen (Rechten: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Een 32-jarige vrouw uit Hoogeveen is voor oplichting en heling veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur. Ook moet ze de gedupeerde verzekeringsmaatschappij 1.100 euro terugbetalen.
Haar 25-jarige zwager uit Hoogeveen kreeg voor dezelfde truc ook een werkstraf van veertig uur opgelegd. Hij moet 3.000 euro betalen.
De 31-jarige echtgenoot van de vrouw stak in juni vorig jaar de auto van de Hoogeveense in brand. Samen vervalsten ze de verzekeringspapieren en incasseerden 700 euro. In dezelfde periode bracht de echtgenoot spullen thuis die hij bij een duivenvereniging had gestolen bij een inbraak. Het gebouw werd daarna in brand gestoken. De man werd eerder dit jaar veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk.
De 25-jarige Hoogevener is de broer van de brandstichter. Ze reden in augustus 2014 samen in een brommobiel naar een camping in Pesse, waar hun ouders verbleven. Onder invloed van drank en drugs stak de 31-jarige broer de brommobiel in brand. De twee vervalsten de verzekeringspapieren en de jongste incasseerde onterecht het geld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.