Familie Pronk zoekt verloren aflevering van spelshow Eén van de Acht

Archieffoto van Eén van de Acht met Mies Bouwman (Rechten: ANP Kippa)
Archieffoto van Eén van de Acht met Mies Bouwman (Rechten: ANP Kippa)
SCHIPBORG - Wie heeft de aflevering van Eén van de Acht van 22 oktober 1976 op band? Marianne Pronk uit Schipborg deed samen met haar vader mee aan die aflevering van de spelshow van Mies Bouwman. Ze is nu op zoek naar de opname want het eigen exemplaar van de familie ging verloren door een stommigheid.
Pronk startte haar zoektocht eerder vandaag bij
.
Pronk en haar vader deden samen mee aan de spelshow met Mies Bouwman. Haar vader schopte het bijna tot in de finale met de beroemde lopende band. Maar hij werd vlak daarvoor uitgeschakeld.

Keetje Tippel

De familie had de uitzending opgenomen op Betamax en ging er heel voorzichtig mee om. Maar toen haar vader op een avond op stap ging en er "een leuke film" op tv kwam, deed hij een willekeurige videoband in de recorder.
Uitgerekend de band met Een van de Acht werd overschreven door de film Keetje Tippel. "Toen we erachter kwamen, was alles weg", vertelt Pronk teleurgesteld.

Niet bewaard

Inmiddels is Pronks vader 82 jaar oud en wil hij graag de oude opname nog eens zien. Maar die blijkt onvindbaar. In Hilversum zijn de originele opnames gewist. Het bewaren van de ruim twee uur durende spelshow was destijds te kostbaar. Pronk heeft zelfs contact gezocht met presentatrice Mies Bouwman. Ook zij heeft de opname niet meer.
Het Instituut voor Beeld en Geluid wil de beelden graag hebben, als Pronk ze boven water weet te krijgen.

Schoolmeester uit Haren

De hoop is nu gevestigd op onder anderen een schoolmeester uit Haren. Hij was ook een deelnemer aan die uitzending. Pronk hoopt dat hij of zijn leerlingen de uitzending destijds hebben bewaard. "Er moet toch iemand zijn die het ook heeft opgenomen?"
Heeft u de gezochte aflevering op band en wilt u die delen met de familie Pronk? Stuur dan een e-mail naar website@rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.